ЧЗВ

Как да са подготвени клиентите за преглед.

Работите ли имплантология?

Да, разбира се! Главният лекар на клиника Диамант Дент Център извършва имплантологичните манипулации.

Какви импланти се предлагат в Диамант Дент Център?

Представители сме на корейски импланти Neobiotech и швейцарски – на Straumann! Статистиката ни сочи, че и при двата вида импанти е налице много добра поносимост и приемственост от страна на организма.

Какво ще стане, ако организмът отхвърли поставените импланти?

Това се случва изключително рядко, но ако все пак организмът отхвърли импланта, се пристъпва към интервенция за повторно поставяне на имплант за наша сметка.

Трябва ли да приемам антибиотик преди оперативната интервенция?

Предоперативно приемат антибиотик само пациенти с придружаващи заболявания и то по преценка на лекуващия лекар

Какви други манипулации се извършват във Вашата клиника?

В нашата клиника се извършват манипулации, които обхващат всички сфери на денталната медицина.

Венците ми кървят - какво предлагате за тяхното възстановяване?

Започва се с почистване на зъбния камък и зъбната плака, след което, ако е необходимо, се пристъпва към кюретаж на венците, процедури с лазер и медикаментозно лечение.

Какво представлява лазерът?

Лазерът е съвременно устройство, който излъчва сноп насочена светлина с постоянна дължина на вълната. Намира голямо приложение в съвременната медицина като цяло, а лазерът, с който разполагаме в нашата клиника, може да се използва както за лечение на кариес, включително и при деца, така и за лечение на венечни заболявания.

С какви материали работите?

В клиниката  разполагаме с най-съвременните материали и апаратура.

Трябва ли да нося здравната си книжка?

Да, клиниката ни има сключен договор с НЗОК.

Ще е болезнено ли лечението?

Почти няма човек, който да не се страхува от зъболекар, но при нас Ви гарантираме, че извършваните манипулации ще бъдат напълно безболезнени. Не приемайте силни успокоителни средства, не пийте кафе или енергиини напитки преди да ни посетите, защото те  взаимодействат с упойката и намаляват нейния ефект.

Как да се грижим правилно за зъбите си?

Почиствайте зъбите си с четка и паста два пъти на ден, не по-малко от 3 минути всеки път. Лекуващият Ви лекар ще Ви покаже как да използвате правилната за Вас техника за миене на зъбите, каква четка и паста да използвате. Старайте се да използвате конци за зъби за почистване на междузъбните пространства, както и подходяща вода за уста.

Как да направим зъбите си по-бели?

Всеки мечтае за по-бяла усмивка, която лесно може да постигнете чрез професионално избелване в нашата клиника. Обикновено се извършват от две до три процедури през определен интервал от време.