Филъри

Филърите са медицински продукти, кожни пълнители, които се инжектират в меките тъкани на лицето с цел да се заличат бръчки, да бъде възстановен изгубеният обем в различните зони и тургорът на кожата. Те съдържат хиалуроновата киселина, която е естествена съставка на организма. Тя оказва положително въздействие върху кожата, като привлича молекулата на водата и овлажнява кожата. Манипулацията с дермален филър започва с обезболяване на зоната, която ще се третира. Процедурата е съвсем кратка и безболезнена – отнема около 30 минути. Продължителността на действие на филъра зависи от това в коя област на лицето се третира, както и от това дали се прилага за пръв път.

Най-често третираните зони са:

  • от носа към ъглите на устата (назолабиални гънки)
  • устни (увеличаване)
  • скули и брадичка (оформяне)
  • между веждите (глабеларни бръчки)

Ботокс

Ботоксът е невротоксин, който блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в трайно състояние на релаксация, т.е. не се съкращава. Могат да се третират бръчки в областта на цялото лице, които обаче са предизвикани от съкращаване на мускула, а не от отпускане на кожата. Най-добре се въздейства с ботокс в горната част на лицето, т.е. бръчката между веждите, линията на цялото чело и страничната част на очите (бръчиците “пачи крак”). Трайността на ботокса зависи от възможността на организма да го разгражда. Обикновено е около 4- 6 месеца. Процедурата е бърза, извършва се в едно посещение след поставяне на упойка.

Мезотерапия

Това е иглен метод за въвеждане в кожата на коктейл от витамини, аминокиселини, минерали, коензими, антиоксиданти и други. Може да съдържа и хиалуронова киселина, която заглажда много добре финните бръчки. Необходими са няколко процедури, обикновено 3 през 2 седмици. Мезотерапията позволява да се отстранят повърхностните и дълбоките бръчки, да се победи сухотата и отпуснатостта на кожата, да се възстанови снижения й тонус, да се премахне потъмнелият тен, както и тъмните кръгове под очите.

Плазмолифт

Той се прилага успешно за регенериране, стягане, освежаване и превенция на кожата на лицето, шията, деколтето и ръцете. Плазмолифтингът е единственият метод, който води до изграждане на нова, здрава, плътна и изцяло подмладена тъкан.
Плазмолифтингът или “вампирски” лифтинг се прави в едно посещение, като първо се взима кръв от пациента, центрофугира се, за да се отдели кръвната плазма и се инжектира в кожата.

Колко процедури са необходими за постигане на значителен и траен ефект?

Препоръчва се курс от 3 терапии през 2 седмици. Плазмата съдържа 90% вода и 10% разтворени в нея биологично активни вещества: протеини, аминокиселини, витамини, минерали, ензими, хормони, хранителни вещества – глюкоза и липиди. При инжектирането й се освобождават множество естествени растежни фактори, които стимулират клетъчното възстановяване.

Нашите високо квалифицирани специалисти

Екип от професионалисти

Д-р Йорданка Величкова

Лекар по дентална медицина